Podcasts, YouTube, congressen en artikelen

Interview NPO Radio 1 – 16 april ’22
Interview NPO Radio 1 - 16 april '22

NPO Radio 1 interviewt Oekraïense deelnemers en Anne van den Ouwelant tijdens webinar van Trauma Support Ukraine.

 

Trauma Company bij Nieuwsuur
Trauma Company bij Nieuwsuur

Reportage van Nieuwsuur: Trauma Company en Jongeren Company leiden Oekraïense psychologen in Nederland op om landgenoten te helpen bij het verwerken van mogelijke oorlogstrauma’s.

Naar Nieuwsuur fragment

Trauma Support voor Oekraïne
NPO Radio 1 interviewt Anne van den Ouwelant over Trauma Support Ukraine. Een samenwerking met Sounds of Change en Safe & Sound, waarin 125 Oekraïense psychologen online getraind worden in traumasensitieve ondersteuning in acute crisis situaties.
Nagesprek 'Hoe overleef ik?'

Anne in gesprek met Francine Oomen naar aanleiding van haar documentaire “Hoe overleef ik?”, een filmisch onderzoek naar intergenerationeel trauma.

Volledige stream

7e Congres (Psycho)Trauma

Fragment uit de presentatie “Wanneer de puzzel uit elkaar valt” waarin Anne je aan de hand van symbolen meeneemt in psycho-educatie over triggers en stressreacties. In deze presentatie laat Anne je ook zien waar je in de praktijk meteen traumasensitief mee aan de slag kunt.

INNTRA - Zen connect series for children & adolescents

Deze serie Youtube video’s richt zich op ontspanning en emotie-regulatie voor kinderen, jongeren en hun families door middel van kunst, muziek, dans en yoga.

6e Congres (Psycho)Trauma

Fragment uit de presentatie “Wanneer de alarmbel afgaat” waarin Anne aan de hand van symbolen uitlegt hoe verschillende delen in de hersenen werken tijdens een traumatische ervaring en wat voor gevolgen dit heeft voor de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

LBBO Beter Begeleiden
LBBO Beter Begeleiden

Het vakblad voor begeleiders in het onderwijs interviewt Anne. Haar belangrijkste boodschap: vraag je bij probleemgedrag af wat de leerling heeft meegemaakt. “Wat is jou overkomen?”

Scherpschutters - Soft side for tough guys

In deze podcast gaan de Scherpschutters in gesprek met Anne over haar ervaringen in conflictgebieden. Ze zijn benieuwd naar haar ideeën over het sterk maken van tough guys (defensie) door de soft side te integreren.

Over de oprichting van Trauma Company (artikel)
Over de oprichting van Trauma Company (artikel)

In dit interview uit 2018 vertelt Herman Nugteren over de aanleiding om samen met Anne van den Ouwelant Trauma Company op te richten.

Lees hier het interview