Podcasts, YouTube, congressen en artikelen

Nagesprek 'Hoe overleef ik?'

Anne in gesprek met Francine Oomen naar aanleiding van haar documentaire “Hoe overleef ik?”, een filmisch onderzoek naar intergenerationeel trauma.

Volledige stream

7e Congres (Psycho)Trauma

Fragment uit de presentatie “Wanneer de puzzel uit elkaar valt” waarin Anne je aan de hand van symbolen meeneemt in psycho-educatie over triggers en stressreacties. In deze presentatie laat Anne je ook zien waar je in de praktijk meteen traumasensitief mee aan de slag kunt.

INNTRA - Zen connect series for children & adolescents

Deze serie Youtube video’s richt zich op ontspanning en emotie-regulatie voor kinderen, jongeren en hun families door middel van kunst, muziek, dans en yoga.

6e Congres (Psycho)Trauma

Fragment uit de presentatie “Wanneer de alarmbel afgaat” waarin Anne aan de hand van symbolen uitlegt hoe verschillende delen in de hersenen werken tijdens een traumatische ervaring en wat voor gevolgen dit heeft voor de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

LBBO Beter Begeleiden
LBBO Beter Begeleiden

Het vakblad voor begeleiders in het onderwijs interviewt Anne. Haar belangrijkste boodschap: vraag je bij probleemgedrag af wat de leerling heeft meegemaakt. “Wat is jou overkomen?”

Scherpschutters - Soft side for tough guys

In deze podcast gaan de Scherpschutters in gesprek met Anne over haar ervaringen in conflictgebieden. Ze zijn benieuwd naar haar ideeën over het sterk maken van tough guys (defensie) door de soft side te integreren.