Basis Cursus Trauma-Sensitieve Ondersteuning

Inhoud van de cursus

In deze Basis Cursus krijg je op een innovatieve, interactieve en heldere manier aan de hand van symbolen uitleg over trauma. Wat gebeurt er in de hersenen bij traumatische ervaringen? En wat heeft dit voor gevolgen voor de ontwikkeling van het brein, het lichaam en de persoonlijkheid? Je leert de zogenaamde “traumabril” op te zetten. Met meer kennis en inzicht op het gebied van trauma zul je jouw werk, lessen, begeleiding of therapie beter af kunnen stemmen op de doelgroep. Ook ga je aan de slag met zelfzorg-opdrachten, vanuit het idee dat je goed voor anderen kunt zorgen als je eerst en vooral goed voor jezelf kunt zorgen.


Voor wie

Leerkrachten, begeleiders, ambtenaren, consulenten, coaches, (vak)therapeuten, psychologen, psychiaters, huisartsen, POH-GGZ-ers, maatschappelijk werkers, jeugdbeschermers, vluchtelingenwerk, politie, brandweer, ambulance-medewerkers, taalmaatjes, vrijwilligers, studenten, adoptie-, pleeg- en gezinshuisouders en andere professionals die te maken hebben met getraumatiseerde doelgroepen.

Indien jij na het voltooien van deze Basis Cursus je verder wilt verdiepen in traumasensitieve ondersteuning, dan kun je je na afloop inschrijven voor de Cursus Theoretische Verdieping en/of de Cursus Praktische Verdieping.

"Eye-opener!"

"Begrijpelijk, herkenbaar, duidelijk, inspirerend en boeiend!"

Praktische info

Omvang
12 uur in totaal excl. pauzes
2 cursusdagen van 10.00u tot 17.00u

Uitvoering
Live bij Het Atelier, Nieuwstraat 44, Barneveld
of
Online via Zoom

Accreditatie
SKJ 205516: 12 punten
Register Vaktherapie 428423: 12 punten
NVKToag: 12 punten AM

Kosten
€445,00 (online)
€545,00 (live)

Inclusief
Bij deze Cursus zit de praktische handleiding “Wanneer de (alarm)bel rinkelt: psycho-educatie aan de hand van symbolen” van Anne van den Ouwelant inbegrepen. Vergeet niet bij het bestellen van deze Cursus het juiste verzendadres voor het boekje in te vullen indien de Cursus online wordt gegeven. Bij live Cursussen ontvang je het boekje op de eerste cursusdag op locatie.

Data

Data
31 augustus + 1 september 2022 (live bij Het Atelier)

Data
13 + 14 oktober 2022 (online)