Opleiding in Psychotraumatologie

Inhoud van de cursus

Het 10-delige curriculum met internationaal hoofddocent Dr. Lutz-Ulrich Besser en docent Drs. Anne van den Ouwelant heeft als doel diverse beroepsgroepen te professionaliseren op het gebied van psychotraumatologie. De opleiding maakt de deelnemers vertrouwd met de huidige, op internationaal erkende wetenschappelijke bevindingen gebaseerde, theoretische en praktische kennis over psychotraumatologie, de gevolgen van trauma, behandelconcepten, stabilisatie-, re-oriëntatie- en ressource-technieken. In de 10 modules worden bevindingen uit de neurobiologie, onderzoeken naar hechting, stress en trauma gecombineerd met de trauma- en resource-gerichte benadering volgens het KReST-model. KReST staat voor Körper, Ressourcen & Systemorientierte Trauma-therapie. Dit is een traumabehandelmethode, die georiënteerd en gebaseerd is op het gebruik van het lichaam, ressources en het systeem (zowel het systeem rondom de client als het systeem ín de client, zoals het werken met innerlijke delen, egostates en innerlijke kinderen). Als traumaconfrontatie-techniek wordt in deze opleiding de screen-techniek gebruikt, volgens de richtlijnen van de DeGPT (Deutschsprachige Gesellschaft für Psychotraumatologie).

Voor meer informatie over aanmelding voor deze opleiding, het KReST-model, de exacte planning en inhoud van de 10 modules, de voorwaarden voor certificering, de hybride vorm, de CV van Dr. Besser en antwoord op veelgestelde vragen: zie de PDF’s hieronder!  

Alles over de opleiding

Veelgestelde vragen


Voor wie

Professionals in pedagogische, educatieve en sociale beroepen alsmede medische en therapeutische professionals, waaronder pedagogen, sociotherapeuten, leerkrachten, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, coaches, reddingswerkers, pastoraal werkers, artsen, psychologen, GZ-psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten en psychiaters. Afhankelijk van de professionele achtergrond van iedere deelnemer, wordt Certificaat A (traumapsychotherapie), B (traumatherapie) of C (traumahulpverlening) uitgereikt.

Sinds 1995 leidt Dr. Besser wereldwijd traumabehandelaren en hulpverleners op: van Duitsland, Luxemburg, Zwitserland en Oostenrijk tot Bosnië-Herzegovina, Kosovo, Palestina, Koerdistan/Irak, Nicaragua, Honduras, Costa Rica, El Salvador en Brazilië.

Praktische info

Omvang
10 modules van 3 dagen per module
2 supervisiedagen
1 certificeringsdag

Uitvoering
Online via Zoom of live bij Thematuin de Heihut, Harskamperweg 42, Kootwijkerbroek

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd aan de hand van de samenstelling van de opleidingsgroep.

Kosten
€7.250,00 in totaal (betaling in termijnen mogelijk)

Data

Data
Eerste module: 20 t/m 22 oktober 2021

Instroom mogelijk t/m derde module: 14 t/m 16 maart 2022

Op voorraad